Kempen Mahasiswa Sedar telah lama berlalu, namun setiap langkah dan tindakan ke arah menyedarkan mahasiswa dari segi pemikiran dan tingkah laku tidak akan berhenti biarpun tempoh di atas kertas telah lama mencecah penamat. Baru-baru ini, dunia mahasiswa di UTM disedarkan pula dengan gerakan Jawatankuasa Bertindak Pusat UTM Zon Larangan Bonceng.

Jawatankuasa ini yang berfungsi untuk mendapatkan sokongan melalui tandatangan mahasiswa di sekitar UTM adalah di bawah naungan Persatuan Mahasiswa Islam UTM (PMIUTM) dengan kerjasama oleh persatuan-persatuan mahasiswa yang lain. Beberapa hari berlalu dengan pelbagai berita terkini mengenai gerakan tersebut telah banyak dimuatkan dalam blog rasminya di http://utmsayno2bonceng.blogspot.com.

Melalui maklumat yang didapati pada blog tersebut serta daripada Pengerusi jawatankuasa bertindak pusat, gerakan ini bertujuan untuk membanteras gejala bonceng yang menular di UTM sekaligus mengurangkan masalah sosial yang semakin meruncing. Pihak MAHAR'09 menyokong usaha jawatankuasa bertindak pusat dalam membendung gejala bonceng di UTM dan menyeru mahasiswa UTM agar bersama-sama menjayakan usaha ini. Diharapkan dengan berjayanya UTM Zon Larangan Bonceng, kesedaran mahasiswa tentang isu bonceng yang tidak bermoral akan meningkat.

Bersama Memacu Transformasi

0 comments:

Post a Comment